Együttműködésben a társadalmi felzárkózás érdekében

 

Tótkomlós Város Önkormányzata vezetésével fogott össze több szervezet – Orosháza, Kardoskút, Kaszaper, Nagybánhegyes önkormányzatai, valamint a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány – a humán közszolgáltatások fejlesztése, a lakosság foglalkoztathatósága és a térség megtartó képességének növelése érdekében.

A héttagú konzorcium az EFOP-1.5.3-16 felhívásra pályázatot nyújtott be, és ennek keretében nyert támogatást egy 24 hónapos program megvalósítására. A munka 2018. február 1-jén kezdődött meg.

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00062 „Humán szolgáltatások fejlesztése a társadalmi felzárkózás érdekében” című projekt a lakosság munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű tagjainak csoportos tanácsadásokat és mentori szolgáltatást biztosít, míg a humán közszolgáltatások területén az intézmények egy szervezet- és szolgáltatásfejlesztési folyamatban, míg az ott dolgozók továbbképzéseken vesznek részt.

A lakosság számára különböző preventív jellegű programok, klubok és karitatív programok indulnak a közösségfejlesztés jegyében, míg a térség döntéshozói, a civil szervezetek és a helyben működő vállalkozások képviselői rendszeres találkozások alkalmával a helyi megtartóképesség növelését célzó programok kidolgozásában vállalnak részt.

 

A projekt megvalósításában együttműködő partnerek:

Tótkomlós weboldal: http://www.totkomlos.hu/

Kaszaper weboldal: https://www.kaszaper.hu/

Nagybánhegyes weboldal: http://nagybanhegyes.hu/w/

Kardoskút weboldal: http://www.kardoskut.hu/

Orosháza weboldal: http://www.oroshaza.hu/

Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány weboldal: https://dbmtka.hu/

Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány http://www.bmva.hu/