A program a helyzet- és problémaelemzés által feltárt komplex társadalmi hátrányok leküzdése érdekében a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítását tűzte ki célul.

Ezen belül kiemelten kezeli a hátrányos helyzetű lakosság foglalkoztatási képességének fejlesztését, a munkaerőpiaci készségek és kompetenciák bővítését, a munkaerőpiaci beilleszkedést támogató szolgáltatások bevezetését és a hátrányos helyzetű lakosság egészségi állapotának javítását.

A megfogalmazott célok elérése érdekében egyéni mentorálással segíti a projekt a programba bevont hátrányos helyzetű résztvevőket. A mentorok a helyzetfelmérést követően ún. egyéni fejlesztési tervet készítenek azokkal, akik részt kívánnak venni a fejlesztő programban, majd kitűzve a célokat megkezdődik a másféléves közös munka, amelynek során bizonyos kompetenciaterületeken szerezhetnek új, bővebb, a mindennapi élet és a munkavállalás során használható új tudást és készségeket a résztvevők.

Az egyéni mentorálást több esetben csoportos tanácsadásokkal, fejlesztésekkel egészíti ki a program.

A projektbe vonás a helyi szociális alapellátást végző szakemberek ajánlásával, vagy önkéntesség útján történik. Tehát, aki úgy gondolja, a szakemberek segítségével jobban, gyorsabban fejlődhet, jelentkezhet az alábbi e-mailcímeken.

A településeken dolgozó munkatársaink:

Tótkomlós

Takács Olga

mentor6218@gmail.com

Serfőző Edit

mentor6208@gmail.com

Gyöngyösi Franciska

mentor6207@gmail.com

Benkő Anita

mentor6209@gmail.com

Kaszaper

Ládné Séley Anikó

mentor6202@gmail.com

Kardoskút

Móga Lászlóné

mentor6201@gmail.com

Orosháza

Zsoldi Erzsébet

mentor6210@gmail.com

Zsoldi Kata

mentor6217@gmail.com

Szantner Anita

mentor6213@gmail.com

Posuch Irén

mentor6215@gmail.com

Mike Cintia

mentor6214@gmail.com

Szabó Judit

mentor6212@gmail.com

Nagybánhegyes

Matuska Csilla

mentor6204@gmail.com

Ramasz Tiborné

mentor6205@gmail.com